Оновлення One UI 6.1 дебютує на Galaxy S24 та додасть в смартфони Samsung розширені можливості генеративного ШІ

Компанія Samsung тільки почала оновлювати свій модельний ряд до Android 14 з One UI 6, але вже готується до наступного великого оновлення з випуском інтерфейсу One UI 6.1, який, як очікується, дебютує з серією Galaxy S24 на початку 2024 року. Це оновлення, інформацію про яке виклав інсайдер Benit Bruhner Pro, має представити низку функцій генеративного штучного інтелекту.

Ключові особливості One UI 6.1:

Шпалери зі штучним інтелектом: Одним з цікавих нововведень One UI 6.1 стане генератор шпалер на основі ШІ, функція, що є частиною інтерфейсу в смартфона Pixel від Google, але поки не доступна в моделях інших виробників. Цей інструмент дозволить створювати власні шпалери на основі конкретних запитів користувача, таких як назва об’єкта та бажаний фон.

Розширений редактор фотографій: Вбудований фоторедактор в One UI 6.1 запропонує додаткові функції, включаючи можливість переміщення об’єктів простим перетягуванням. Користувачі зможуть вибрати суб’єкт або об’єкт з одного зображення і легко перенести його в інше. Редактор також дозволить розширювати наявні зображення в галереї, домальовуючи потрібні деталі.

Автоматичне форматування нотаток Samsung: Ця функція призначена для спрощення ведення нотаток, узагальнюючи довгі нотатки в стислі пункти та автоматично форматуючи рукописні нотатки після перетворення їх на текст.

Переклад голосових дзвінків у реальному часі: Нова технологія на базі Samsung Gauss, першої власної базової моделі компанії для великих мов, дозволить перекладати голосові дзвінки з однієї мови на іншу в реальному часі, покращуючи комунікацію для обох сторін, що беруть участь у розмові.

Фокусування голосу: функція Voice Focus, яка спочатку доступна в моделях середнього та початкового рівня, тепер буде поширена на флагманські смартфони з оновленням One UI 6.1, покращуючи чіткість передачі голосу під час дзвінків.

Адаптивний захист під час заряджання акумулятора: Ця функція інтелектуально керує процесом заряджання батареї, заряджаючи її до 80% і продовжуючи до 100% безпосередньо перед тим, як користувач прокинеться. Крім того, функція максимального захисту обмежує заряд до 80%, що потенційно подовжує термін служби акумулятора.