Алексу Джонсу дозволили повернутися на платформу X. П’ять років тому теоретика змов та його шоу Infowars назавжди заблокували у тодішньому Twitter. Про це пише Engadget.

Доступ конспіролога до соцмережі поновили після того, як Ілон Маск провів серед користувачів відповідне опитування. У підсумку 70% респондентів підтримали повернення Алекса Джонса.

Невдовзі після цього акаунт конспіролога знову став активним. Він навіть ретвітнув пост блогера Ендрю Тейта, який опинився в центрі судового розслідування щодо звинувачень в торгівлі людьми та зґвалтуваннях.

Нагадаємо, що Алекс Джонс добре відомий тим, що просуває теорії змов. Приміром, він роками стверджував, буцімто масову стрілянину в школі Сенді-Хук інсценували. Трагедія сталася 14 грудня 2012 року, коли 20-річний Адам Ленза вбив двадцять дітей та сімох дорослих.

«Я категорично не згоден з тим, що він сказав про Сенді-Хук, але чи є ми платформою, яка вірить у свободу слова, чи ні? Ось до чого все зводиться в кінцевому підсумку. Якщо люди проголосують за його повернення, це буде погано для Х у фінансовому плані, але принципи важливіші за гроші», – написав Ілон Маск, відповідаючи користувачам після опитування на X.

Втім, Алекс Джонс відомий не лише через свої скандальні вислови щодо трагедії в школі Сенді-Хук. У 2022 році він заявляв, що не вірить у звірства росіян в Бучі. Також він звинуватив Україну в інсценуванні цієї трагедії.