Дослідницька група китайської компанії Alibaba опублікувала роботу, в якій описала нову ШІ-модель під назвою Animate Anyone. Вона здатна перетворювати статичні зображення на короткі відео. Про це пише 404 Media.

Кілька прикладів того, як працює Animate Anyone, вже публікують на платформі X.

Ролики, які створює модель, виглядають доволі переконливо. Тож деякі люди припускають, що невдовзі штучний інтелект може замінити користувачів TikTok, які публікують «танцюючі» відео.

Втім, користувачі вказують також на те, що Animate Anyone можуть використовувати для створення фальшивого контенту в зловмисних цілях.

Водночас видання звертає увагу на те, що для навчання моделі використовували ролики користувачів TikTok із великою аудиторією. Йдеться про десятки авторів. І все це могло відбуватися без їхньої згоди.

Серед них – танцюристка та акторка Медді Зіглер, найбільш відома за участю в реаліті-шоу Dance Moms. У TikTok вона має 23,5 млн підписників. Ще один приклад – блогерка Жасмін Чізвелл, на яку в цій соцмережі підписано майже 17 млн людей.

Дослідницька група компанії вказує, що для навчання моделі вона використала набір даних із TikTok, що складається з «340 навчальних і 100 тестових відеороликів», на яких танцює одна людина. Цей набір даних з’явився завдяки проєкту Університету Міннесоти.