Paradox Interactive сповістила про майбутнє зростання цін на ігри компанії у Steam, яке захопить у тому числі й Україну. З 16 січня 2024 р. ігри Paradox в Steam подорожчають на 40-70% у гривнях.

Для багатьох видавців практика корегування регіональних цін в залежності від інфляції є звичайною. Paradox Interactive робить це майже кожного року. Цього разу найбільше зростання цін, приблизно на 40-70%, зачепить п’ять валют, серед яких і гривня: THB, RUB, MYR, UAH, ZAR. А взагалі-то корекція цін торкнеться більш ніж 40 різних валют.

Ціни будуть скореговані для активних продуктів Paradox Interactive, тобто тих, які все ще оновлюються, отримують DLC тощо. Ціни на старі ігри залишаться незмінними. Але враховуючи, що Paradox оновлює свої ігри десятиріччями – це досить довгий список. Тож, якщо ви збиралися купити щось від Paradox, наприклад Cities: Skylines II, Age of Wonders 4, Victoria 3, The Lamplighters League, які вийшли у 2022-23 рр., варто встигнути до 16 січня 2024 р., наприклад на Winter Sale 2023, який має стартувати вже 21 грудня 2023 р.