Meta та IBM створюють AI Alliance для обміну технологіями у сфері штучного інтелекту

Компанії Meta та IBM створюють ініціативу під назвою AI Alliance для обміну технологій у сфері штучного інтелекту. Про це повідомляє Bloomberg.

Альянс об’єднає понад 40 компаній та організацій. Вони зосередяться на відповідальному розвитку ШІ, зокрема інструментах безпеки та захисту. Також група працюватиме над збільшенням кількості відкритих ШІ-моделей.

«Ми вважаємо кращим, коли ШІ розробляється відкрито – більше людей можуть отримати доступ до переваг, створювати інноваційні продукти та працювати над безпекою», – заявили в Meta.

Серед учасників альянсу: Oracle Corp., Advanced Micro Devices Inc., Intel Corp. і Stability AI, а також академічні та дослідницькі організації. Водночас компанія OpenAI, яка є розробником ChatGPT, не увійшла до цієї групи.

Нещодавно США, Велика Британії та ще 16 країн домовилися убезпечити технології ШІ. Вони погодилися, що компанії повинні розробляти й впроваджувати ШІ таким чином, щоб убезпечити клієнтів і широку громадськість від зловживань. При цьому вони закликають розробників робити такі системи безпечними за структурою.