Функція «Допоможи мені написати», яка на основі простого запиту пише повноцінний текст, з’явиться у Chrome на Windows, Mac та Linux. Про це повідомили 9to5Google.

Google зараз працюють над тим, аби вбудувати цю функцію в браузер на ПК, де у користувачів з’являтиметься окреме вікно автозаповнення, через який можна буде вказати, який текст потрібен. Також «Допоможи мені написати» можна буде скористуватися через правий клік мишки.

Що цікаво, окрім використання звичних підказок, штучний інтелект також аналізуватиме сторінку, на якій користувач хоче текст написати та сторінки, які він використовував раніше. За словами компанії, це можна буде відімкнути у налаштуваннях.

Раніше функція в тому чи іншому вигляді вже була доступна в Google Messages, Gmail, Docs та Keep. Беручи за основу простий запит від користувача, штучний інтелект створював текст, який після можна було відредагувати командами на кшталт «скороти», «розширь», «формальніше», «веселіше» тощо.

Очікується, що в браузері на ПК «Допоможи мені написати» з’явиться разом з оновленням 122 для Chrome, яке вийде у лютому 2024 року.