Гроші на потреби медичного батальйону «Госпітальєри» тепер можна збирати на стримінговій платформі Twitch. Про це повідомив український стример Melkin на платформі X.

«На твічі тепер можна збирати кошти для Госпітальєрів. Дуже круто, особливо якщо вас дивиться західна аудиторія. Задонатити так само просто, як купити сабку! Над чатом буде оголошення про збір, а під стрімом відповідна кнопка», – написав він.

Госпітальєри Twitch

Судячи з інформації на сайті Twitch, гроші можна збирати завдяки спеціальному благодійному інструменту для авторів. При цьому платформа не отримує частку від пожертвувань.

Користувачі позитивно відреагували на цю новину та почали уточнювати, як саме автори можуть під’єднати збір для «Госпітальєрів» до своїх стримів.

«Creator Dashboard -> Charity, там шукаєш фонд по назві, далі думаю не буде проблем з налаштуванням», – відповів Melkin на коментар із відповідним запитанням.

«Госпітальєри» – це добровольча організація парамедиків. Вона була заснована на початку бойових дій в Україні у 2014 році. Платформа для онлайн відеотрансляцій Twitch з’явилася в 2011 році. Влітку український блогер організував на ній збір на безпілотники «Сич» для армії. За майже 8 годин стриму було зібрано близько 8 млн грн.