Культовий рок-гурт Kiss завершив свій прощальний тур The End of the Road фінальним виступом у нью-йоркському Медісон-сквер-гарден. Однак гурт, відомий своїми театралізованими виступами та унікальним стилем, здивував шанувальників, показавши свої цифрові аватари під час виступу на біс. Цей крок знаменує нову главу для Kiss, оскільки вони досліджують цифрове безсмертя після 50 років у музичній індустрії, повідомляє ABC News.

Аватари, створені компанією Industrial Light & Magic у співпраці з Pophouse Entertainment Group (співзасновником якої є Бйорн Ульвеус з ABBA), були продемонстровані під час виконання віртуальним гуртом Kiss пісні God Gave Rock and Roll to You. Ця технологія, що раніше використовувалася в шоу ABBA Voyage в Лондоні, дозволяє виступати цифровим аватарам, пропонуючи нову форму концертного досвіду.

Пер Сундін, генеральний директор Pophouse Entertainment, підкреслив потенціал цієї технології, припустивши, що Kiss можуть одночасно проводити концерти в декількох містах на різних континентах. Для створення цих цифрових аватарів, схожих на супергероїв, Kiss виступали в костюмах з функцією захоплення руху, дотримуючись тенденції, яка стає все більш поширеною в музичній індустрії.

Використання цифрових аватарів у музиці зростає, прикладами чого є Digital Mark зірки к-попу Марка Туана та дівочий гурт Aespa, який виступає разом зі своїми цифровими двійниками. Інший гурт, Eternity, повністю складається з віртуальних персонажів.

Фронтмен Kiss Пол Стенлі висловив захоплення увічненням гурту за допомогою цієї технології, а басист Джин Сіммонс відзначив розширені можливості, в тому числі виконання постановок, що виходять за межі фізичних можливостей музикантів. Вивчення гуртом цифрових технологій відображає ширшу тенденцію в музичній індустрії, де віртуальні персонажі та інтеграція штучного інтелекту змінюють спосіб взаємодії артистів зі своєю аудиторією та їхні виступи.