Компанії NVIDIA та AMD активно розвивають свої технології інтелектуального масштабування зображення, дозволяючи значно підвищити продуктивність в іграх. Особливо це стосується найновіших версій NVIDIA DLSS Frame Generation та AMD Fluid Motion Frames (FMF), які суттєво впливають на кінцеві показники fps. Як виявилось, роботу обох технологій можна поєднати, отримавши ще біль разючі кількісні результати.

Комбінація “DLSS FG + AMD FMF” втричі збільшує fps у Cyberpunk 2077. Але є нюанси

Наприклад, практичні тести QuasarZone демонструють, що середні значення кадрів/c у Cyberpunk 2077 можна збільшити втричі, одразу використовуючи відеокарти від NVIDIA та AMD. Тестовий стенд колег одночасно включав GeForce RTX 4090 24 ГБ та Radeon RX 6600 8 ГБ, до якої був підключений монітор. Програмні налаштування були виконані таким чином, що  RTX 4090 початково використовувалась для рендерингу з DLSS Frame Generation, а потів вже на RX 6600 додатково застосовувалась AMD Fluid Motion Frames для генерації ще більшої кількості кадрів.

Комбінація “DLSS FG + AMD FMF” втричі збільшує fps у Cyberpunk 2077. Але є нюанси

В результаті початкові показники Cyberpunk 2077 у режимі 4К збільшились утричі – середня кількість кадрів/c зросла з 72 до 209 fps.

У Call of Duty: Modern Warfare III та Ratch&Clank: Rift Apart продуктивність майже подвоювалась, але здебільшого показники зростали при активації AFMF. Гра Starfield також активно реагувала на включення DLSS + AFMF, причому очевидно автори експериментували ще до появи офіційної підтримки DLSS 3 у цьому проєкті.

Ідея об’єднання зусиль обох технологій виглядає досить цікавою, як мінімум у теорії. Поза увагою залишаються моменти, які не висвітлені у матеріалі. Безпосередньо стосовно фактичної якості картинки, яка у процесі двічі трансформується. Також у певних іграх можливе навіть зниження показників рідкісних випадків (1%), що може навіть погіршити загальне сприйняття. Питання є й у відношенні потенційного збільшення вхідних затримок (input lag), що є актуальним для режимів навіть з одинарною “генерацією кадрів”.

З усім тим, на рівні концепту та окремого дослідження тема DLSS+AFMF виглядає перспективною. До масового практичного застосування діло навряд дійде – забагато додаткових умов.