Згідно з новим дослідженням безпекової компанії Arkose Labs 73% усього вебтрафіку та трафіку з додатків є зловмисним, згенерованим ботами та людьми, що працюють у шахрайських фермах. Про це повідомляє Interest Ingengineering.

У доповіді під заголовком Breaking (Bad) Bots: Bot Abuse Analysis and Other Fraud Benchmarks йдеться про шахрайства з використанням SMS-повідомлень, сканування вебсторінок, спроби зламу кредитних карток, крадіжки облікових даних тощо. У дослідженні було проаналізовано мільярди інтернет-сесій у різних сферах діяльності та регіонах, які мали місце у I-III кварталах 2023 року.

Зловмисні дії у звіті розділені на три категорії: ті що виконують базові боти, інтелектуальні боти та ті, за які відповідають люди з шахрайських ферм. До категорії базові боти відносяться прості сценарії, повторювані завдання, як-от заповнення форм або натискання посилань. Інтелектуальні боти є більш досконалими та можуть імітувати людську поведінку, наприклад прокручування, введення тексту або переміщення миші. Шахрайські ферми – це групи людей, найнятих для ручного виконання шахрайських дій, наприклад створення підроблених облікових записів або перевірки кодів.

У звіті встановлено, що за перше півріччя 2023 р. атаки ботів зросли на 167%, а кількість інтелектуальних ботів – на 291%. Ці «розумні боти» здатні до складної контекстно-залежної взаємодії, яка може обходити заходи безпеки та обманювати користувачів. Однак атаки не обмежилися ботами. У звіті також виявлено, що коли атаки ботів блокувалися засобами безпеки, шахраї перемикалися на використання людей. Кількість атак, за які відповідають людські шахрайські ферми, зросла на 49% відсотків з I по II квартал 2023 року.