Creative Assembly, розробники серії Total War, пробували створити онлайн-шутер, однак у вересні його скасували. Тепер Sega повідомила, що студія повертається до роботи над стратегіями. Про це сповістили Eurogamer.

Студія відома здебільшого своїми стратегіями спробувала розробити онлайн шутер, який був відомий під назвою Hyenas, і попри те, що «сама гра була хорошою», Sega у звіті інвесторам розповіла, що проєкт таки вирішили закрити.

«Однак, попри те, що сама гра була хорошою, ми вирішили скасувати розробку Hyenas, тому що ми не думали, що вона досягне якості, яка задовольнить наших користувачів, коли ми приймали рішення, чи зможемо ми справді працювати з нею як конкурентоспроможною онлайн-грою протягом тривалого часу», — повідомила компанія.

Sega також розповіли, що розуміють, що у кожної студії є свої сильні та слабкі сторони, і хоч компанія й хотіла, аби студії розвивались у нових напрямках, все ж було прийняте рішення сконцентруватися на тому, що виходить добре.

«Однак деякі студії досягли успіху, а деякі ні, тому ми вирішили знову зосередитися на сильних сторонах кожної студії».

Не зовсім вдалий експеримент привів до того, що Creative Assembly знову повертаються до того, що у них завжди виходило добре — розробки стратегій у реальному часі.

Самі працівники студії перед цим розповідали про своє невдоволення тим, як Sega та керівники студії керували проєктом. За їх словами, гра, яка була однією з найбільш бюджетних в історії видавця, страждала від того, що управління не змогло забезпечити нормальний робочий процес.

«На цей проєкт було викинуто стільки грошей, що врешті-решт Sega, мабуть, подумала, що буде вигідніше не мати негативного відгуку в пресі про ще один невдалий випуск, а не намагатися консолідувати свої фінансові втрати. За що Creative Assembly зараз розплачується», — анонімно розповів один з розробників.