США може знадобитися ще 20 років, щоб позбутися залежності від закордонних поставок для виробництва чипів. Таку думку висловив генеральний директор компанії NVIDIA Дженсен Хуанг під час конференції DealBook у Нью-Йорку, повідомляє Bloomberg.

Він зауважив, що продукція його компанії залежить від безлічі компонентів, які надходять з різних куточків світу, а не лише з Тайваню, де виробляють найважливіші елементи.

Окремо Дженсен Хуанг підтвердив прихильність NVIDIA до Китаю. Компанія працює над продуктами для цього ринку, щоб відповідати експортним обмеженням США. Нещодавно вони були посилені та стосуються поставок чипів NVIDIA A800 і H800. У Вашингтоні вважають, що такі кроки необхідні для захисту національної безпеки.

«Ми повинні розробити нові чипи, які відповідають правилам, і як тільки ми будемо відповідати правилам, ми повернемося до Китаю, – сказав він. – Ми намагаємося вести бізнес з усіма, з ким можемо. З іншого боку, наша національна безпека має значення. Наша національна конкурентоспроможність має значення».

Дженсен Хуанг також застеріг від непередбачуваних наслідків таких правил. За його словами, в Китаї існує до 50 компаній, які зараз працюють над технологіями, що можуть конкурувати з пропозиціями NVIDIA.