Промову Роберта Де Ніро відредагували перед його виступом на кінопремії Gotham Awards. З неї видалили згадку про колишнього президента США Дональда Трампа. За інформацією видання Variety, це зробили за вказівкою компанії Apple.

Ситуація, що склалася, була неочікуваною для актора. Він вийшов на сцену для вручення нагороди за фільм «Вбивці квіткової долини» / Killers Of The Flower Moon, в якому він зіграв і виробником якого виступила компанія Apple.

Актор розпочав виступ перед публікою, але зупинився та повідомив, що початок його промови змінили. Втім, Роберт Де Ніро не розгубився – він дістав смартфон та зачитав уривок, який було видалено. У ньому актор розгромив колишнього президента США Дональда Трампа.

«Брехня стала ще одним інструментом в арсеналі шарлатана, – заявив актор. – Колишній президент збрехав нам понад 30 000 разів за чотири роки свого перебування на посаді. І він не зупиняється на досягнутому у своїй нинішній кампанії помсти. Але за всією своєю брехнею він не може приховати свою душу. Він нападає на слабких, знищує дари природи і проявляє неповагу, наприклад, використовуючи «Покахонтас» як образливе слово».

За інформацією джерел, промову відредагували, щоб актор під час виступу буцімто зосередився на стрічці. Новий текст завантажили на телесуфлер буквально за 10 хвилин до початку церемонії. Жінка, яка це зробила, представилася співробітницею Apple.

Роберт Де Ніро розкритикував церемонію нагородження і компанію Apple.

«Мені зовсім не хочеться дякувати їм за те, що вони зробили, – сказав він. – Як вони взагалі посміли це зробити».

Між тим, близьке до фільму джерело заперечило наявність цензури та заявило, що інцидент був непорозумінням.