Microsoft вдосконалить програму Phone Link, яка з’єднує пристрої на базі Windows та Android, додавши можливість транслювати зображення з камери смартфона на комп’ютер, повідомляє Android Athority. Це дозволить використовувати будь-який Android-смартфон як вебкамеру, забезпечивши вищу якість зображення під час використання Microsoft Teams, Zoom, Google Meet та інших застосунків.

Таку саму функцію під назвою Continuity Camera вже пропонує Apple, вона дозволяє автоматично підʼєднувати камеру iPhone до macOS під час відеодзвінків. Сама компанія Google також реалізувала цю можливість в смартфонах Pixel з Android 14, правда, для її активації апарат потрібно підключати до компʼютера через USB-кабель.

В Microsoft поки не повідомляють, коли відповідна функціональність почне працювати у Phone Link, останнє оновлення програми виявило код, що вказує на можливість потокової передачі відео з камери смартфона на Android у Windows.

Код також містить посилання на призупинення та відновлення відео, розвʼязання проблем перегріву та різні відеоефекти, такі як HDR, фільтри та стабілізація. Під час роботи Phone Link користувачі зможуть побачити сповіщення з проханням дозволити комп’ютеру транслювати відео з камери смартфона.

Потенційно нова функція може з’явитися вже на початку наступного року. Microsoft часто представляє нові можливості в програмі Phone Link одночасно із запуском флагманських смартфонів Samsung, а реліз лінійки Galaxy S24 якраз традиційно має відбутися в кінці січня – на початку лютого.