Лідер гігабітного інтернету Мережа Ланет в листопаді 2022 року розпочала ініціативу з виготовлення та передачі систем нічного бачення Сич для військових у різні підрозділи ЗСУ. За перший рік компанія передала понад 200 таких систем для українських захисників.

Рік тому, у листопаді 2022 року, український провайдер Мережа Ланет представив розробку своїх фахівців — систему нічного бачення Сич для військових авто. Сич — це проста система нічного бачення для військових водіїв, які змушені керувати автомобілем вночі з вимкненими фарами.

Така система надзвичайно важлива на передовій, де до лінії фронту завжди потрібно підвезти провізію й боєприпаси, доставити техніку чи людей, а також, що найбільш критично в темну пору доби, швидко евакуювати поранених.

«Після повномасштабного вторгнення значна частина наших співробітників вступила до лав Збройних Сил України. І від наших колег-військових ми отримували запити на важливі засоби захисту, зв’язку та забезпечення нормального життя на передовій. Одним з таких адресних запитів була необхідність в зручній системі нічного бачення для водіїв, щоб керувати авто вночі без фар і будь-якого освітлення. І насправді не завжди є очевидним, що це питання можна закрити доволі легко та недорого. В процесі пошуку рішення та його реалізації ми натрапили на декілька вже придуманих варіантів, які взяли за основу своєї системи. І після напрацювань та тестувань у наших технічних спеціалістів вийшла система Сич», — діляться спогадами у Мережі Ланет.

За цей рік технічні спеціалісти Ланету виготовили й передали понад 200 систем нічного бачення Сич у різні підрозділи Збройних Сил України, серед яких:

«Ми продовжуємо цю роботу, щоб якомога більше наших воїнів були забезпечені гарною видимістю для їзди на авто вночі, адже це так важливо в першу чергу для безпеки українських військових», — коментують у Мережі Ланет.

А маючи необхідні матеріали, систему Сич можна зробити самотужки. Для цього знадобляться такі складники:

  • камера з інфрачервоною підсвіткою;
  • монітор для виведення зображення;
  • магніти для кріплення камери до корпусу авто;
  • маніпулятор регулювання яскравості монітора;
  • кабелі живлення, хомути та стяжки для з’єднання окремих елементів між собою.

Зокрема, провайдер ділиться детальною інструкцією, де описано характеристики кожного елемента, та яким чином їх скріплювати між собою для найефективнішого використання.

«Щодня ми дізнаємося як про успіхи Збройних Сил на фронті, так і про болючі втрати наших героїв. Військові віддають найцінніше, що у них є, — здоров’я та навіть життя. Тож ми повинні підтримувати їх і допомагати захищати Україну від ворогів», — переконані в компанії Мережа Ланет.

Мережа Ланет входить у ТОП-3 операторів кабельного телебачення та ТОП-7 інтернет-провайдерів України. Є лідером гігабітного Інтернету та обслуговує понад 250 000 абонентів телекомунікаційних послуг у 6 областях України.

Ланет