Китай здійснює все більше кібератак на Тайвань. Про це повідомляють експерти з кібербезпеки компанії Google, що входить до складу Alphabet, пише Bloomberg.

У компанії заявили, що спостерігали «значне збільшення» китайських кібератак на Тайвань протягом минулих шести місяців. При цьому китайські хакери застосовують тактику, яка ускладнює відстеження їхніх дій.

«Кількість груп у Китаї, які займаються хакерством і намагаються проникнути в технологічні компанії або отримати доступ до хмарних клієнтів, величезна, – сказали у віддділі аналізу загроз компанії. – У мене немає точної цифри, але, ймовірно, це понад 100 груп, які ми відстежуємо тільки з Китаю».

У Google також повідомили, що хакери полюють «на все», зокрема оборонний сектор, уряд, приватний сектор на Тайвані.

Висновки Google з’явилися на тлі зростання занепокоєння щодо перспективи конфлікту на Тайвані. Пекін розглядає його як частину китайської території, натомість США підтримують острів у самообороні.

Це є одним із факторів, який загострює відносини між Вашингтоном і Пекіном. Але під час нещодавнього саміту президент США Джо Байден і лідер Китаю Сі Цзіньпін домовилися відновити військові зв’язки.