Uber оголосив про наміри підключити до свого додатка легендарні чорні кеби в Лондоні. Про це повідомляє The Verge.

Послугу планують запустити з 2024 року. Однак реєстрація лондонських водіїв вже розпочалася. Цю угоду вважають доволі символічною, адже чорні кеби в Лондоні вважаються одними з найбільш відомих таксі у світі.

Між тим, не всі в захваті від спроб Uber залучити таксистів до свого додатка. Приміром, Асоціація ліцензованих водіїв таксі (LTDA) сумнівається, що водії почнуть користуватися додатком.

«Немає попиту на це партнерство з боку лондонських ліцензованих водіїв таксі, яких ми представляємо, або наших пасажирів», – сказав генеральний секретар LTDA Стів Макнамара.

Він нагадав, що пасажири вже можуть замовити поїздку в лондонському чорному таксі через численні додатки, зокрема Gett, Taxiapp, FreeNow і ComCab.

«Ми не зацікавлені в тому, щоб заплямувати ім’я культового, всесвітньо відомого лондонського чорного таксопарку, пов’язуючи його з Uber, його низьким рівнем безпеки і всім іншим, що з ним пов’язано», – підкреслив він.

Як відомо, в Uber представлені таксі, що працюють в 33 країнах. Деякі з найбільших ринків за обсягом включають Гонконг, Польщу, Південну Корею, Швецію та Туреччину.