Новий кросовер Dacia Duster: більше розміри, гібридні мотори, повний привод

Сьогодні дебютував кросовер Dacia Duster третьої генерації – дуже популярний, а тому й дуже важливий автомобіль для Європи та України. Звісно, там ще чекати місцеву версію Renault Duster, проте вже по дебютанту Dacia Duster на 90% зрозуміло чого ж ми зрештою дочекаємось. То чого саме?

Наприклад, збільшення розмірів та зміни дизайну. Новий автомобіль Dacia Duster тепер має 4,34-метрову довжину та багато Y-подібних елементів у фарах й ліхтарях. Хоча все також збереглись опуклі колісні арки й примітна темна вставка за переднім крилом. А ще з’явився новий напис HYBRID.

Все тому, що два з трьох запропонованих двигунів – це гібриди. Так, версія HYBRID 140 має 1,6-літровий бензиновий атмосферний двигун та електромотор, що разом здатні видавати 140 «коней». Версія TCe 130 побудована навколо бензинового 1,2-літрового турбодвигуна, якому допомагає MHEV-гібрид й разом вони видають 130 «коней». Нарешті, останній варіант ТСе 100 теж непростий: він передбачає використання 1-літрового 100-сильного мотора, що може працювати на бензині або газі (LPG).

Автомобіль Renault Duster все також використовує платформу CMF-B й все також дозволяє отримати версію з повним приводом 4х4, що виглядає досить непогано з урахуванням 217-міліметрового кліренсу. Крім того, передбачена механічна або автоматична коробка перемикання передач – в залежності від двигуна.

Нарешті, передбачено й новий салон. Кросовер Renault Duster відтепер зможе похизуватись 7-дюймовою панеллю приладів та 10,1-дюймовим центральним дисплеєм. А ще безліч корисних аксесуарів на додачу та плюс 30 мм простору для задніх пасажирів.

Вже зацікавились новим автомобілем Renault Duster? Але ж доведеться зачекати: навіть у Європі продажі стартують лише у наступному році. Проте можна не сумніватись: новий Renault Duster знову стане хітом продажів!