Електромобіль Tesla Model 2 буде вироблятись в Німеччині та коштувати від 25 тис євро

Про це одночасно повідомили одразу декілька джерел: Autocar, Autoevolution, Carscoops. Йдеться про організацію виробництва найменшого електромобіля Tesla (що наразі відомий під назвою Tesla Model 2, хоча це ще не фінальний варіант назви) на заводі компанії поблизу Берліна. Також наразі не відомий дизайн майбутнього електромобіля Tesla Model 2, проте існує одразу кілька сторонніх рендерів, що використовують геть різну дизайн-стилістику.

Ось що точно відомо, то це стратегічна мета стосовно вартості – вкластись у початковий цінник від 25 тис. євро або $26,5-27 тис. Для досягнення амбітної мети, компанія Tesla прагне знову змінити методи виробництва Tesla Model 2, впровадити нову платформу та завдяки цьому знизити собівартість Tesla Model 2 приблизно $1000, а також спростити збирання електромобіля.

Якщо плани стануть реальністю, то це дозволить вже незабаром збільшити виробництво на німецькій фабриці Tesla з поточних 250 тис. електромобіля на рік до 1 млн електромобілів на рік. Й далі це стане вагомим внеском у досягнення наступної стратегічної мети на 2030 рік – виробництво 4 млн доступних електромобілів Tesla Model 2 щороку та вихід на загальний план виробництва 20 млн електромобілів Tesla всіх моделей щороку.