Міжнародну конференцію для розробників DevTernity скасували після того, як від участі в заході відмовилося кілька лідерів спільноти. Про це вони оголосили, коли дізналися про звинувачення на адресу організатора події у створенні фальшивих профілів жінок у списку спікерів, пише The Fortune.

Скандал трапився, коли керівник інформаційного бюлетеня Pragmatic Engineer Ґерґелі Орош виявив сфабриковані профілі жінок у списку спікерів конференції. Про це він написав на своїй сторінці в X, де показав відповідні скріншоти.

Anna Boyko

За його словами, він також знайшов фальшиві жіночі профілі в списках спікерів попередніх та минулих заходів. Крім того, на сайті залишилися профілі спікерок, які відмовилися від участі в заході.

У відповідь на це організатор онлайн-конференції Едуард Сізовс написав, що «автоматично згенерував» фальшивий жіночий профіль після того, як одна з доповідачок DevTernity відмовилася від участі в заході.

Це буцімто було лише тимчасовою заміною і не мало на меті зробити конференцію більш різноманітною з точки зору статі її учасників. Згодом, за словами організатора, він видалив фейковий профіль.

Такі дії обурили спільноти розробників, які вважають цю практику оманливою та потенційно брехливою. Тож деякі спікери відмовилися виступати на DevTernity. Серед них –  представники Microsoft Corp., Atlassian Corp. та Just Eat Takeaway.com NV. Зрештою захід, квитки на який коштували $870, скасували.