Нещодавно в Таїланді було представлено автомобіль Toyota Hilux Champ – й вже з назви Hilux зрозуміло, що йдеться про пікап. Та ще й доволі незвичний: це максимально спрощена модель, що відкриває лінійку Hilux в Таїланді та буде вироблятись на місцевому заводі лише для внутрішнього ринку.

Але ж пікап Toyota Hilux Champ виявляється досить цікавим. По-перше, погляньте на цей дизайн: прямі лінії, звичні згини та кути, максимальна практичність. По-друге, для автомобіля заявлено широку гаму версій: стандартний (4,97 м) або подовжений варіант (5,3 м); бортовий кузов або голе шасі, близько 100 варіантів різноманітних аксесуарів та надбудов.

По-третє, у випадку Toyota Hilux Champ зробили не лише простий дизайн, але й техніку. Під капотом може бути 2-літровий (139 к.с.) бензиновий двигун, збільшений 2,7-літровий (166 к.с.) мотор, також пропонується 2,4-літровий (150 к.с.) турбодизель. Плюс рамна конструкція та звична 5-ступенева «механіка» або 6-ступеневий «автомат». Все це навряд чи обіцяє видатні характеристики, але обіцяє чудову надійність та простоту ремонту.

Ось лише що хочеться додати, то це повний привод – але всі версії Toyota Hilux Champ будуть з приводом виключно на задні колеса. А ще всі версії автомобіля будуть пропонуватись з однорядною кабіною: попереду місце водія та розширене «полуторне» місце для пасажира.

Хоча за вартість пікапа Toyota Hilux Champ йому це можна пробачити. Адже очікується, що цінник автомобіля буде починатись від еквівалента $13 тис. та сягати максимум $16 тис.

Звісно, все це лише для Таїланду. Проте з такими характеристиками та вартістю – пікап Toyota Hilux Champ явно не зайвий в Україні та й в усьому світі.