Мільярдер Джек Ма, який після конфлікту з владою Китаю декілька років жив за кордоном, повернувся до КНР і створив нову компанію, яка буде займатися готовою їжею. Про це пише Nikkei Asia.

Нова компанія з уставним капіталом у $1,39 млн декларує основним напрямком діяльності виготовлення готових для споживання страв, попит на які у Китаї зростає на фоні суворих карантинних обмежень влади.

Під час вимушеної імміграції до Японії Ма цікавився технологією землеробства і відвідував дослідницький центр аквакультури університету Кіндай. Крім того, Ма вже має частку у стартапі, який займається аквакультурою, тобто вирощуванням водних організмів, переважно для вживання в їжу. Можливо саме це спонукало Ма до заснування нової харчової компанії.

Нагадаємо, конфлікт Джека Ма з владою Китаю розпочався у жовтні 2020 р., коли бізнесмен під час публічного виступу розкритикував китайську банківську систему. Після цього Джека Ма на декілька місяців зник з публічного поля. У березні 2021 р. китайські регулюючи органи змусили Ма та Alibaba продати деякі належавши їм медіа, у тому числі незалежну гонконзьку газету South China Morning Post.

У березні 2023 р., за сприйняття прем’єр-міністра КНР Лі Цяня, Ма повернувся до Китаю і того ж місяця був анонсований план розділення Alibaba Group на шість незалежних компаній.