Одне з найвідоміших у світі телевізійних шоу — Top Gear — скасовано. У своїй заяві BBC повідомляє, що після торішньої аварії одного з ведучих було прийнято рішення про зупинку виробництва програми.

Про це розповідає видання The Guardian.

«Зважаючи на виняткові обставини, BBC вирішила призупинити виробництво шоу у Великій Британії на найближчий час. BBC залишається відданою Фредді, Крісу та Педді, які були в центрі відродження шоу з 2019 року, і ми раді новим проєктам, які розробляються з кожним із них. Найближчим часом ми розповімо більше про це. Ми знаємо, що закриття шоу буде невтішною новиною для шанувальників, але це правильне рішення» — йдеться у заяві BBC.

Наприкінці 2023 року під час фільмування чергового епізоду 34-го сезону Top Gear на аеродромі Dunsfold Park, ведучий Ендрю «Фредді» Флінтофф потрапив у аварію, після чого його доставили у лікарню медичним гелікоптером. З того моменту не вийшло жодного нового епізоду програми.

В жовтні BBC Studios та пан Флінтофф дійшли згоди про виплату ведучому £9 мільйонів за отримані травми. Проте в шоу він все одно не повернеться.

Все, BBC остаточно скасовує Top Gear

Тепер BBC повідомило про закриття програми й поки що невідомо, чи повернеться Top Gear в ефір у майбутньому. 

Нагадаємо, що нині Top Gear і без цього мав певні проблеми. Перезапуск шоу у 2002 році з ведучими Джеремі Кларксоном, Річардом Гаммондом та Джеймсом Меєм був найвдалішим періодом класичної програми, яка випускалася ще з 1977 року. Через конфлікт Джеремі Кларксона з продюсером шоу, а також попередні інциденти, ведучого звільнили з BBC, після чого з програми також пішли пани Гаммонд та Мей. Це сталося у 2015 році.

З того моменту програма змінювала ведучих та деякі формати, але минулих успіхів повторити не вдалося. Останніми ведучими шоу були Ендрю Флінтофф, Кріс Гарріс та Педді МакГіннес.

Все, BBC остаточно скасовує Top Gear

Однак в заяві BBC також є окреме речення, яке каже, що «на всю іншу діяльність Top Gear ця перерва не вплине, включно з міжнародними форматами, діджиталом, журналами та ліцензуванням».