Компанія HP в минулому фінансовому році, який закінчився 31 жовтня, отримала дохід у розмірі $53,7 млрд. Це на 15% менше порівняно з попереднім роком, повідомляє The Register.

Прибуток до оподаткування склав торік $2,39 млрд порівняно з $4,32 млрд роком раніше.

«Ми від самого початку знали, що цей рік може бути важким. Складне зовнішнє середовище обмежило попит у всій галузі, і це відображено в наших річних результатах», – прокоментував результати гендиректор HP Енріке Лорес.

За підсумками IV кварталу компанія отримала $13,8 млрд доходу, що на 6,5% менше порівняно з попереднім роком. У підрозділі персональних систем дохід зменшився на 8%, до $9,4 млрд, а в сегменті друку – на 3%, до $4,4 млрд. Прибуток до оподаткування за рік зріс із $647 млн до $852 млн.

Водночас у HP прогнозують, що наступного року почнеться цикл оновлення бізнес-комп’ютерів, і все більше корпоративних клієнтів переведуть свої комп’ютери на Windows 11. Але саме поява комп’ютерів зі штучним інтелектом, на думку Енріке Лореса, сигналізує про кращі часи.

«Поява ПК зі штучним інтелектом у 2024 році покладе початок новому циклу розширення та оновлення ринку… ми вважаємо, що це може подвоїти загальний темп зростання категорії ПК протягом наступних трьох років», – сказав він.

До слова, у вересні HP дебютувала на ринку складаних ноутбуків зі 17-дюймовим Spectre Fold, який має на меті конкурувати з аналогічними пропозиціями від ASUS та Lenovo.