YouTube почав завантажуватися довше у користувачів, які використовують розширення для блокування реклами. Як повідомляють 9to5Google, ця проблема існує на усіх браузерах.

Користувач u/vk6_ на Реддіті поділився відео записаним у Firefox, на YouTube завантажується 5 секунд, однак коли він змусив сервіс думати, що використовує Chrome, проблема зникла.

Пізніше Google пояснили, що проблема полягає не у тому, що користувач використовує Firefox чи Chrome, а саме в наявності будь-яких розширень які блокують рекламу.

9to5Google звернулись до компанії за коментарем і отримали наступну відповідь:

Реклама — життєво важливий елемент для наших творців, який допомагає їм вести та розвивати свій бізнес. Ось чому використання блокувальників реклами порушує Умови використання YouTube. Ми вже деякий час закликаємо користувачів дозволити рекламу на YouTube або спробувати YouTube Premium, щоб не переглядати рекламу. Минулого тижня користувачі, які використовували блокувальники реклами, могли зіткнутися з неоптимальним переглядом, що включало затримки під час завантаження, незалежно від браузера, який вони використовують. Користувачі, які видалили блокувальники реклами, можуть усе ще відчувати тимчасову затримку завантаження, тому їм слід спробувати оновити браузер.