NASA зробило великий крок у проєкті зі створення надзвукового пасажирського літака. Очікується, що він буде майже вдвічі швидшим за Concorde, який розвивав максимальну крейсерську швидкість 2,179 км/ год. Про це пише The Mirror.

Йдеться про проєкт X-59 QueSST, який NASA реалізує разом із компанією Lockheed Martin. Спільно вони розробляють пасажирський літак, який зможе долетіти з Лондона до Нью-Йорка за півтори години. Це в чотири рази швидше порівняно з можливостями інших літаків.

Минулого тижня X-59 QueSST перемістили до фарбувального цеху на підприємстві Lockheed Martin в штаті Каліфорнія (США). Тут корпус літака пофарбують у білий колір, а також додадуть синій та червоний акценти. Після цього команда зробить остаточні заміри ваги та форми повітряного судна для покращення комп’ютерного моделювання.

«Фарба не просто додає естетичної привабливості. Вона також виконує певну функцію – допомагає захистити літак від вологи та корозії, а також містить ключові знаки безпеки, які допомагають під час наземних та польотних операцій», – пояснили в NASA.

Як відомо, в США заборонені комерційні надзвукові польоти над поверхнею Землі. Таке рішення було ухвалено через гучну звукову хвилю, яку видають надзвукові літаки під час подолання звукового бар’єра. Проєкт X-59 QueSST має переконати регуляторів у можливості створення надзвукових, але відносно тихих літаків.