Спеціалісти NASA наближаються до використання лазерного зв’язку в далекому космосі. Зараз їм вдалося успішно провести відповідний експеримент. Про це повідомляє The Verge.

Експерти космічного агентства провели тест, застосовуючи систему Deep Space Optical Communications (DSOC). У межах випробування вони передали на Землю закодовані дані, направляючи промінь на довжині хвилі ближнього інфрачервоного діапазону.

Ці дані вдалося надіслати з космічного апарату Psyche, який нещодавно запустили з метою вивчення багатого на метали астероїду. Передача відбувалася на відстань у 16 мільйонів кілометрів. Це приблизно в 40 разів далі, ніж від Землі до Місяця.

Експеримент із застосуванням системи DSOC має на меті продемонструвати швидкість передачі зв’язку, яка в 10-100 разів вища порівняно з існуючими системами зв’язку на космічних апаратах.

Раніше повідомлялося про запуск місії Psyche для вивчення астероїда 16 Psyche. Космічний апарат має досягти його в липні 2029 року. Він досліджуватиме об’єкт близько двох років. У цей час він робитиме фотографії та збиратиме дані, які дозволять краще зрозуміти склад астероїда.