Під час судового процесу між Google та Epic Games стало відомо, що Google та Spotify підписали доволі щедру угоду, в рамках якої музичний стримінговий сервіс платить меншу комісію, аніж інші компанії.

Як повідомили The Verge, Spotify сплачував 0% комісії, якщо користувачі вирішували проводити оплату через їх внутрішню систему. Якщо ж платіж був проведений через платіжну систему Google, то компанія сплачувала всього лиш 4%.

Для порівняння, звична комісії для внутрішніх платежів в додатках завантажених через Google Play становить 15%.

Як стало відомо під час процесу, окрім Spotify така пропозиція працює й для кількох інших компаній, однак для яких саме не розголошується.

«Невелика кількість розробників, які інвестують більше безпосередньо в Android і Play, можуть мати різні комісії за послуги в рамках ширшого партнерства, яке включає значні фінансові інвестиції та інтеграцію продуктів у різних форм-факторах. Ці ключові інвестиційні партнерства дозволяють нам залучати більше користувачів до Android і Play, постійно покращуючи досвід для них і створюючи нові можливості для всіх розробників», — розповів речник Ден Джексон в коментарі для The Verge.

Також стало відомо, що Google пропонували Netflix зменшити комісію до 10%. Компанія відмовилась від цієї пропозиції й натомість прибрали можливість проводити внутрішні платежі на Android, таким чином взагалі не сплачуючи нічого Google.