Гендиректор Apple Тім Кук впевнений, що його наступник прийде зсередини компанії, і працює над тим, щоб запропонувати раді директорів кілька варіантів. Про це він розповів в інтерв’ю співачці Дуа Ліпа для подкасту Dua Lipa: At Your Service, пише AppleInsider.

У 2021 році Тім Кук заявляв, що може залишити Apple у найближчі десять років. Тоді повідомлялося й про те, що компанія має плани щодо наступного керівника.

Будь-яка корпорація мала б такі плани, але Apple неодноразово критикували за секретність у пошуку наступника Стіва Джобса. І компанія досі не говорить публічно про заміну Тіма Кука. Але тепер гендиректор заявив, що в Apple працюють над кількома планами наступництва.

«Зараз ми є компанією, яка вірить в роботу над планами наступництва, – сказав він. – І тому у нас є дуже детальні плани наступництва».

Водночас Тім Кук не став називати конкретних імен. Але зауважив, що існує більше, ніж одна можливість.

«Я дуже хочу, щоб наступним генеральним директором стала людина з Apple, – продовжив він. – І тому моя роль полягає в тому, щоб переконатися, що у ради директорів є з кого вибрати».

Також гендиректор Apple додав, що йому подобається в компанії і він не може уявити своє життя без цього. Тож він планує побути там ще деякий час.