Друге орбітальне випробування надважкої ракети-носія SpaceX Super Heavy та космічного корабля Starship знову закінчилося вибухом. Але цього разу і ракета-носій, і корабель відпрацювали набагато краще, ніж у квітні 2023 р.

Під час другого випробування усі двигуни першого ступеня відпрацювали без збоїв і Super Heavy відокремився від Starship та почав спуск для приземлення. При повторному запаленні не усі двигуни Super Heavy запрацювали, тому автоматика вимкнула двигуни та підірвала ракету-носій. Це відбулося на 200 секунді польоту на висоті 90 км.

Своєю чергою усі двигуни Starship відпрацювали штатно до закінчення палива, але після цього корабель теж вибухнув, скоріше за все це теж спрацювала автоматика. Це відбулося на 488 секунді польоту на висоті 148 км. Швидкість Starship у цей момент складала 6,7 км/с чого замало для виходу на навколоземну орбіту.

В цілому, враховуючи набагато кращі показники польоту та стабільності ракети-носія та корабля під час зльоту, можна вважати це випробування вдалим. Причини передчасного переривання польоту SpaceX має сповістити пізніше.