Microsoft все ж продовжує додавати у Windows 10 нові можливості, оголосивши про інтеграцію асистента штучного інтелекту Copilot, який раніше був ексклюзивом для Windows 11, повідомляє ArsTechnica. Цей крок має на меті поширити Copilot на ширшу аудиторію, оскільки Windows 10 залишається найбільш використовуваною версією Windows у всьому світі. Оновлення з Copilot буде доступне в каналі Windows Insider Release Preview для версій Windows 10 Home і Pro, але не для корпоративних версій, таких як Enterprise та Education.

Для роботи Copilot на Windows 10 потрібен ПК з щонайменше 4 ГБ оперативної пам’яті та дисплеєм з роздільною здатністю 720p. Спочатку розгортання буде орієнтоване на північноамериканських користувачів, а також на користувачів у деяких частинах Азії та Південної Америки. Проте з часом планується його реліз й в інших країнах. З Copilot користувачі Windows 10 зможуть генерувати текст на основі ChatGPT та змінювати системні налаштування.

Листопадове попереднє оновлення Windows 10, яке включає Copilot, також містить низку виправлень помилок та опцію «Отримувати останні оновлення, як тільки вони стануть доступними» в Windows Update. Однак це оновлення не змінює загальний графік підтримки Windows 10. Версія 22H2 залишається останнім великим релізом, а оновлення безпеки операційної системи закінчаться 14 жовтня 2025 року.

Попри більш вибагливі системні вимоги Windows 11, значна кількість комп’ютерів з Windows 10 не можуть оновитися, що призводить до їх застарілості. Проте на Windows 10 досі припадає понад дві третини активних інсталяцій Windows у всьому світі. Розширюючи Copilot до Windows 10, Microsoft прагне зробити сервіс доступним для більшої кількості користувачів, які в іншому випадку могли б ним не користуватися, що відображає стратегію компанії з інтеграції штучного інтелекту в усі її продукти.