Facebook та Instagram отримають нові інструменти на основі штучного інтелекту, які дозволять користувачам редагувати фото та створювати «високоякісні відео» за допомогою текстових описів. Про це повідомив гендиректор Meta Марк Цукерберг, пише The Verge.

Нові можливості засновані на Emu – базовій моделі компанії для створення зображень. Перший інструмент має назву Emu Edit та дозволить користувачам змінювати зображення на основі введеного тексту.

Відео-демонстрація Emu Edit показує, що він схожий на існуючі інструменти від Adobe, Google та Canva, які дозволяють видаляти або замінювати об’єкти на фото без необхідності мати професійний досвід редагувань зображень.

Facebook та Instagram отримають нові ШІ-інструменти для редагування фото та створення відео

Схоже на те, що Emu Edit може самостійно ідентифікувати необхідний об’єкт на фото, тож користувачам не треба вручну вибирати частину фото, яку вони хочуть змінити.

Ще один інструмент, над яким працює Meta, називається Emu Video. Він може генерувати відео з текстових підказок, зображень або поєднанні того й іншого.

Meta Emu

Поки неясно, коли саме користувачі отримають змогу випробувати нові можливості у Facebook або Instagram.

Недавно стало відомо, що Meta працює над кількома ШІ-інструментами для Facebook. Один із них називається «Пиши зі ШІ» (Write with AI). Його мета – допомагати в написанні унікальних та персоналізованих постів для соцмережі. Ще один інструмент допомагатиме створювати зображення для профілів.