Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій Михайло Федоров анонсував ініціативу UNITED24 #LEGOwithUKRAINE для відновлення України. Про це він повідомив у Telegram.

«Разом з UNITED24 об’єднуємо творців LEGO з усього світу заради спільної мети. Топові розробники конструкторів допоможуть створити LEGO-моделі визначних українських пам’яток, щоб зібрати кошти на відбудову України», – написав він.

За його словами, вже є перші набори в лімітованій кількості. Це – київська Україна-Мати, кримське Ластівчине гніздо та маріупольська стара водонапірна вежа.

Придбати набори неможливо. Але їх можна виграти за пожертву від $24 через UNITED24. Отримані гроші спрямують на відновлення будинків у Київській області.

Варто зазначити, ініціатива #LEGOwithUKRAINE не фінансується та не має прямого стосунку до компанії LEGO. Проте усі моделі створено з оригінальних деталей LEGO Creators.

«Українські LEGO-пам’ятки – це можливість уже зараз долучитися до відбудови та популяризувати архітектурну спадщину України. Дякую кожному, хто допомагає та підтримує UNITED24. Будуємо Україну разом», – додав Михайло Федоров.

До слова, 21-22 листопада в Торонто в Канаді відбудеться бізнес-конференція, яка буде присвячена відбудові України.