Microsoft змінила свою стратегію у сфері штучного інтелекту, перейменувавши Bing Chat на Copilot, щоб краще конкурувати з ChatGPT. Спочатку запущений як частина Bing, інтерфейс штучного інтелекту інтегрувався безпосередньо в результати пошуку. Однак менш ніж через рік Microsoft відмовляється від бренду Bing Chat на користь Copilot, який використовувався в Bing, Microsoft Edge і Windows 11.

Ребрендинг на Copilot відбувся невдовзі після того, як OpenAI повідомив, що ChatGPT має 100 мільйонів користувачів щотижня. Попри багатомільярдне партнерство Microsoft з OpenAI, обидві компанії конкурують за один і той самий ринок ШІ-помічників. Copilot від Microsoft зараз позиціюється як прямий конкурент як для споживчих, так і для бізнес-додатків.

Колетт Столбаумер, генеральний менеджер Microsoft 365, пояснила, що Bing Chat і Bing Chat Enterprise тепер будуть називатися просто Copilot. Ця зміна слідує за попереднім рішенням використовувати бренд Copilot для чат-бота в Windows 11. Ребрендинг також означає перехід до більш автономного досвіду, тепер Copilot буде доступний через спеціальний домен copilot.microsoft.com, подібно до ChatGPT.

Бізнес-користувачі матимуть доступ до Copilot за допомогою Entra ID, тоді як споживачі потребуватимуть облікового запису Microsoft. Офіційно Microsoft Copilot підтримується в браузерах Microsoft Edge або Chrome, а також на платформах Windows або macOS.