Востаннє найдешевший смартфон від Apple оновлювався в березні минулого року. Тоді iPhone SE вийшов зі старим дизайном, повторюючи зовнішність iPhone 8, з великими рамками над та під дисплеєм, Touch ID і так далі. І навіть без інформаційних витоків стосовно наступної моделі можна було б сміливо стверджувати, що смартфон отримає суттєві зміни, проте в MacRumors все ж є інсайди з цього приводу.

Так, за інформацією джерел видання, ‌iPhone SE‌ 4 (він же D59, або драматичніше — проєкт Ghost) нарешті змінить зовнішність, повторюючи дизайн значно сучаснішого iPhone 14.

Звісно, таким чином пристрій відчутно збільшить корпус та діагональ дисплея, а дактилоскопічний датчик замінять на Face ID. Однак iPhone SE так і використовуватиме лише одну основну камеру, через що буде мінімально легшим за iPhone 14. Додатково таким чином модель буде легко відрізнити від інших. Матеріали корпусу при цьому залишаться без змін — алюміній та скло.

Наступний iPhone SE також має отримати ще два оновлення від актуальних моделей: USB-C замість Lightning та Action button замість перемикача режимів сповіщення.

З урахуванням того, що Action button поки що є лише у моделей Pro, навряд «бюджетний» iPhone SE отримає таку раніше за iPhone 16. А з урахуванням традиційного оновлення SE навесні, очікувати таку модель варто не раніше 2025 року. 

Також в MacRumors наголошують, що такі дані стосуються поточного стану розробки, тож до моменту запуску серійного виробництва пристрій може змінитися.