Пошуково-рятувальна служба Британської Колумбії порадила туристам використовувати паперові мапи та компас замість електронних мап після того, як врятувала за допомогою гелікоптера двох туристів, які йшли стежкою що була відображена на Google Maps, але не існувала у реальності. Про це пише The Sydney Morning Herald.

Рятівники з North Shore Rescue сповістили, що 4 листопада 2023 р. направили гелікоптер і рятувальну групу з мотузками на гору Фромм звідки відкривається гарний краєвид на Ванкувер, щоб допомогти туристам, які застрягли на висоті 1185 м у лісі. Майже такий самий випадок стався у вересні, а двома роками раніше турист розбився до смерті на тому самому місці. І все це попри табличку «Неправильний напрямок. Небезпечні скелі», яку встановили рятівники після першого випадку.

Служба порятунку заявила, що туристи які заблукали у вересні та листопаді «можливо, намагалися пройти стежкою на Google Maps, якої не існує». Група заявила, що «просто недоцільно» використовувати такі програми, як Google Maps для дикої місцевості, хоча спеціальні програми розроблені для подібних маршрутів, такі як CalTopo та Gaia GPS, прийнятні.

6 листопада 2023 р. група North Shore Rescue повідомила, що Google Maps нарешті видалила неіснуючу стежку з мапи.