Компанія CCP запропонувала чергове велике оновлення для гри EVE Online. З виходом Havoc, вперше за 20-річну історію космічної MMORPG гравці можуть приєднатися до піратських угруповань і порушити баланс сил у Новому Едемі.

Angel Cartel і Guristas оселилися в нещодавно відкритій системі Zarzakh. Прагнучи порушити одвічну боротьбу за владу між імперіями Нового Едему, обидві фракції активно вербують пілотів, що мають нескінченну жагу до багатства і слави. Гравцям потрібно буде зробити вибір: на чиєму боці їхня вірність? Чи будуть вони захищати свою імперію і придушувати піратське повстання, або сіяти хаос і боротися за особисту вигоду в зоні бойових дій?

Завдання пілотів-інтервентів – дестабілізувати системи, завдання капсульорів-ополченців – усіма силами цьому заважати. І за те, і за інше нараховуватимуться нагородні бали.

Гравці, які приєдналися до піратів, отримають доступ до нових кораблів: титану Azariel і лінійного крейсера Khizriel від Angel Cartel, лінійного крейсера Alligator від організації Guristas, а також до есмінців Mekubal і Mamba. Копії креслень усіх цих суден можна придбати у відповідних нагородних відділах піратів-інтервентів.

Піратські активності будуть мати чималий вплив на поточні фракційні війни, а також можливо відіб’ються й на безтурботності фарму “зеленки”, майнінгу і скануванні аномалій навіть у віддалених районах космосу. Вочевидь доповнення Havoc може стати найбільшим “подразником” спокійного укладу у Новому Едемі.

EVE Online отримала доповнення Havoc. Чи до душі піратська доля?

Окрім космічних баталій, розробники планують перенести протистояння на поверхню. Доповнення Havoc згодом також включить модуль EVE Vanguard, що додасть в гру динамічний шутер від першої особи. Хоча це вже не перша спроба, схоже цього разу давній задум розробників нарешті буде реалізовано. EVE Vanguard вже був продемонстрований на EVE Fanfest 2023 у вересні.

Модуль використовує Unreal Engine 5 і виглядає досить цікаво, хоча для успіху шутерної частини лише зовнішнього арту та технологічності рушія замало. CCP обіцяють, що мережева складова гри запрацює вже в грудні.

Що ж стосується поточних можливостей EVE Online: Havoc, то в новому доповненні також приділили увагу керуванню корпораціями, додавши більше проєктів, та автоматизувавши рутину менеджменту. Є певні покращення навчального режиму з можливістю перервати ланцюг початкового ознайомлення та продовжити його у слушний момент. В грудні також буде оновлена система зі щоденними завданнями та системою винагороди.

EVE Online interface

В доповненні також є певні зміни в меню налаштувань, що розширюють можливості кастомізації інтерфейсу. Сюди ж можна додати очікувану опцію зі створенням користувацьких колірних схем.

Щоб зацікавити потенційних капсулірів, в честь виходу масштабного оновлення  розробники пропонують безкоштовний 7-денний омега-статус, що дозволяє використовувати всі можливості гри та подвоює швидкість освоєння навичок. Бонус можна отримати у внутрішньоігровому магазині до 20 лютого. Хороша можливість новачкам зрозуміти чи це “його гра”, бо EVE Online – досить специфічний багатогранний проєкт, що потребує певного часу на освоєння.