Amazon звільняє близько 180 працівників з ігрового відділу, серед яких є повні команди Game Growth та Crown Channel. Про це повідомили Aftermath.

Amazon підтвердили новини про звільнення та поділились внутрішнім листом, які отримали працівники від Крістофа Хартманна, віцепрезидента Amazon Games:

«Ми прислухалися до наших клієнтів і знаємо, що вони найбільше хочуть щомісяця отримувати безплатні ігри, тому ми зосереджуємось на Prime та вдосконалюємо бонуси від підписки. З цими змінами в нашому бізнес-підході відбуваються зміни в нашому забезпеченні ресурсами, що призвело до ліквідації трохи більше ніж 180 ролей».

Це вже вдруге цього року, коли Amazon Games звільнять працівників. У квітні компанія скоротила 100 робочих місць, а загалом за останній рік Amazon звільнили понад 27 тисяч працівників з усіх відділів.

«Я знаю, що це важка новина, і що вплив буде відчутним широко. Прощатися з колегами ніколи не буває приємно. Керівництво прийняло це рішення не швидко; це було результатом значних міркувань і планування нашого майбутнього. Ми пишаємося роботою, яку виконували наші команди, просуваючись у нові сфери за допомогою щотижневого контенту на Crown Channel і знаходячи більше способів допомогти видавцям охопити нову аудиторію за допомогою Game Growth. Але після подальшої оцінки нашого бізнесу стало зрозуміло, що нам потрібно зосередити наші ресурси та зусилля, щоб надавати гравцям чудові ігри зараз і в майбутньому», — написав Хартманн.

Ще напочатку 2021 р. сповіщалося, що Amazon витрачає близька $500 млн на рік на ігровий підрозділ, який за 11 років не спромігся випустити жодній дійсно вдалої гри, крім MMORPG New World та й та за 2 роки втратила 95% гравців.