У новому патенті, поданому нещодавно компанією Sony, описана функція, яка дозволить користувачам вибирати точні моменти, з яких вони хочуть повернутися у гру. Про це пише Insider Gaming.

Функція дасть користувачам змогу відстежувати хід кампанії та вибирати певний момент геймплею, щоб змінити власне рішення, знову пережити якийсь епічний епізод або спробувати нову тактику, без необхідності перепроходити цілі розділи або навіть усю гру.

Згідно з патентом, який має назву Content streaming with gameplay launch, послідовність ігрового процесу буде розділена на фрагменти з «тригерними точками», які гравець може обирати для продовження геймплею за лічені секунди.

Як йдеться у документі, для кожної «тригерної точки» буде зберігатися конкретний набір даних, тобто це схоже на такий собі мінісайв, прив’язаний до кожної точки, який буде завантажуватися при відновленні геймплею. Що викликає запитання щодо стандартизації сейвів, які для різних ігор можуть займати зараз різний та дуже великий об’єм пам’яті. Крім того, зберігання у хмарі такого обсягу даних для усіх гравців вимагає великих коштів на оренду/підтримку серверів.

В історії публікацій патентів є посилання, які пов’язують цю конкретну заявку з іншими патентами, деякі з яких сягають 2019 року, тобто Sony вже деякий час розмірковує над подібною системою.