Чергова місія SpaceX 11 листопада вивела на низьку навколоземну орбіту два перші супутники тайванської компанії Foxconn, яка є найбільшим у світі виробником iPhone для технологічного гіганта Apple. Про це повідомляє Bloomberg.

Супутники було розроблено спільно з Національним центральним університетом Тайваню. Кожен об’єкт важить близько 9 кг, має камери, пристрої зв’язку та інші прилади. Супутники розраховані для роботи на висоті 520 км, роблячи повний оберт навколо Землі за 96 хв.

Для тайванського виробника цей запуск є вкрай важливим, адже він диверсифікує свій бізнес та прагне опанувати нові можливості. Foxconn хоче продемонструвати, що володіє технологіями для задоволення зростаючого попиту на супутниковий зв’язок.

За інформацією Bloomberg, компанія робить ставку на те, що зможе виробляти супутники в першу чергу для корпоративних і державних структур.

Нагадаємо, що в 2019 році посаду голови ради директорів Foxconn обійняв Янг Лю. Він шукав шляхи диверсифікації діяльності компанії, зосередившись на чотирьох напрямках: електромобілях, медичному обладнанні та робототехніці, технологіях штучного інтелекту, напівпровідниках і супутниках зв’язку.