Стартап Humane випустив свій перший пристрій, що отримав назву Ai Pin. Він побудований навколо програмної платформи Cosmos, що дозволяє використовувати можливості штучного інтелекту (ШІ) для повсякденних задач. Ai Pin буде доступний для замовлення в США з 16 листопада за ціною $699 та потребуватиме щомісячної підписки на телефонний номер за $24 та покриття передачі даних через мережу T-Mobile.

Humane показав Ai Pin - конкурента смартфонам на основі штучного інтелекту

Пристрій має заокруглену форму корпуса та передбачений для носіння на одязі. Він відносно компактний, а для кріплення в ньому передбачена магнітна система, завдяки якій до Ai Pin також підключається додатковий акумулятор.

Humane показав Ai Pin - конкурента смартфонам на основі штучного інтелекту

В Humane розробили декілька варіантів такого магнітного кріплення з додатковою батареєю, з тонкою панеллю для футболок та блузок, а також з кліпсою для кріплення на верхньому одязі.

Корпус Ai Pin зроблено з полірованого алюмінію, пристрій не має екрана, але оснащений декількома світловими індикаторами. Для взаємодії з Ai Pin користувач може використовувати голосові команди або жести на зовнішній сенсорній панелі, прикритій склом Gorilla Glass Victus.

Отримувати інформацію через Ai Pin можна через зовнішні динаміки пристрою, на підключені через Bluetooth 5.1 навушники, або через вбудований 720р проєктор, який може виводити повідомлення прямо на руку користувача. Останній спосіб також використовується для керування, наприклад, можна перемикатися між музичними композиціями або підтвердити надсилання повідомлення.

Humane показав Ai Pin - конкурента смартфонам на основі штучного інтелекту

Для зчитування інформації, а також для створення фото в Ai Pin вбудована 13-мегапіксельна надширококутна камера з кутом огляду 120 градусів, лінзою з 5 елементів, діафрагмою f/2.4 та електронною стабілізацією. Відповідно вона буде не дуже добре підходити для зйомки на ходу. На момент анонсу камера не підтримує запис відео, в Humane обіцяють додати його підтримку ближче до початку постачання.

Humane показав Ai Pin - конкурента смартфонам на основі штучного інтелекту

Враховуючи розміри корпусу, Humane довелося доволі тісно напаковувати компоненти Ai Pin, тож пристрій не використовує останні флагманські компоненти. В ньому використовується неназваний процесор Snapdragon з частотою 2,1 ГГц, 4 ГБ оперативної та 32 ГБ вбудованої памʼяті eMMC. Він підтримує роботу в мережах 3G та LTE, Wi-Fi 5, GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou та визначення позиції через Wi-Fi.

Втім, для роботи Ai Pin, схоже, не потрібна потужна платформа, основні обчислення для роботи штучного інтелекту відбуваються на серверах Humane. Компанія не розкриває ємність вбудованого та додаткового акумулятора, вказуючи, що їх разом має вистачити для повного дня роботи.

Humane показав Ai Pin - конкурента смартфонам на основі штучного інтелекту

Заряджається Ai Pin через магнітний конектор та комплектний кейс, який також містить додатковий акумулятор для швидкої підзарядки батареї пристрою.

Humane показав Ai Pin - конкурента смартфонам на основі штучного інтелекту

Щодо приватності, то AI Pin не призначений для постійного запису або прослуховування. Замість цього, він вимагає ручної активації за допомогою сенсорної панелі, а LED «індикатори довіри» вказують, коли пристрій працює.

Основна функція Ai Pin – підключатися до моделей штучного інтелекту за допомогою програмного забезпечення під назвою AI Mic, у пресрелізі Humane згадуються Microsoft і OpenAI, як основних партнерів для цієї функціональності. Пристрій працює переважно на GPT-4, а доступ до ChatGPT є однією з його основних можливостей. Його операційна система Cosmos призначена для автоматичної обробки запитів без необхідності завантажувати програми та керувати ними.

Бачення Humane щодо AI Pin полягає в тому, щоб спростити користувацький інтерфейс, усунувши потребу в екранах, налаштуваннях та управлінні обліковими записами. Пристрій реагує на команди або дотики користувача, виконуючи завдання автоматично.

Можливості AI Pin включають голосові повідомлення та дзвінки, оброблення поштових скриньок, надання інформації про поживні речовини на основі зображень харчових продуктів та переклад у реальному часі. Очікується, що в майбутніх оновленнях будуть додані можливості навігації та покупок, а розробники матимуть можливість створювати додаткові інструменти.

Humane розглядає AI Pin як початок великого проєкту, передбачаючи, що пристрій буде розвиватися в міру вдосконалення базових моделей штучного інтелекту. Компанія сподівається, що, як і смартфони, AI Pin зробить революцію у користувацькому досвіді завдяки вдосконаленню апаратного забезпечення та розробці нових функцій.