Незалежно від того, чи ви геймер, віддалений працівник чи просто людина, яка насолоджується переглядом фільмів в стримінгових сервісах – швидкісний інтернет це одна із суттєвих потреб сучасного користувача. Здавалося б, купив собі потужний роутер із підтримкою найсучаснішого стандарту Wi-Fi 6 – і насолоджуйся усіма його фішками. Але не все так просто, тому сьогодні ми розберемось, що таке мережеві адаптери та чому без них не вийде отримати максимум навіть від найкрутішого роутера.

Річ у тім, що, окрім того, щоб роутер “роздавав” потужний сигнал за новим стандартом, підключені девайси мають цей стандарт також підтримувати, тоді зв’язок формуватиметься за максимально сучасним протоколом. Саме тому крім роутера в першу чергу модернізувати доведеться і ваш ПК та ноутбук – і зробити це можна двома шляхами. Або купити повністю новий пристрій, який уже матиме у своїй конфігурації сучасний бездротовий модуль чи адаптер, або докупити окремо мережевий адаптер для встановлення (у ПК) або підключення через USB (до ноутбука або ПК).

Якщо ми говоримо про апгрейд мережевих функцій вашого ПК, то маємо два шляхи – встановити внутрішній адаптер, який підключається безпосередньо до материнської плати, або скористатись адаптером, який підключається за допомогою порту USB. У першому випадку основний вибір буде між моделями ASUS PCE-AX1800 та ASUS PCE-AX3000, причому остання пропонує користувачеві вдвічі більше швидкості – до 2402 Мбіт/с у діапазоні 5 ГГц. Серед USB-моделей адаптерів для “прокачки” вашого ПК слід виділити ASUS USB-AX56, особливо в модифікації зі зручним кабелем для підключення.

3 причини придбати мережевий адаптер ASUS для ПК – як правильно оновити пристрої в домашній мережі для підтримки стандарту Wi-Fi 6

Можливості підключення мережевого адаптера до ноутбука обмежуються портом USB, і тут найбільш логічним і практичним рішенням стане адаптер ASUS USB-AX55 Nano, який окрім потужної “начинки” виділяється надзвичайною компактністю. Таким чином ви будете впевнені, що в процесі роботи або навіть транспортування ноутбука з підключеним адаптером він не пошкодиться сам і не пошкодить USB-роз’єм.

3 причини придбати мережевий адаптер ASUS для ПК – як правильно оновити пристрої в домашній мережі для підтримки стандарту Wi-Fi 6

Що ж дасть вам купівля нового адаптера ASUS стандарту Wi-Fi 6?

  1. Неймовірно висока швидкість: новий стандарт Wi-Fi 6 забезпечує швидкість до 1148 Мбіт/с у діапазоні 2,4 ГГц і до 4804 Мбіт/с у діапазоні 5 ГГц. Це збільшення швидкості означає швидші завантаження, онлайн-геймінг без лагів та розривів, а також потокову передачу в якості Ultra HD без буферизації.
  2. Покращена ефективність мережі: Wi-Fi 6 – це не лише швидкість, але й вища ефективність. Забезпечують таку ефективність технології MU-MIMO та завдяки їм Wi-Fi 6 може обслуговувати більше підключених пристроїв одночасно без шкоди для продуктивності. Це особливо корисно в домівках із багатьма користувачами та різноманітними інтелектуальними пристроями, які “з’їдають” частину пропускної здатності Інтернету.
  3. Покращена безпека: безпека має першочергове значення, коли йдеться про підключення до Інтернету. Wi-Fi 6 включає шифрування WPA3, яке забезпечує надійніший захист вашої мережі, ускладнюючи доступ неавторизованих користувачів і захищаючи ваші дані від потенційних кіберзагроз.

3 причини придбати мережевий адаптер ASUS для ПК – як правильно оновити пристрої в домашній мережі для підтримки стандарту Wi-Fi 6

Перехід на стандарт Wi-Fi 6 – чудовий вибір для тих, хто цінує високошвидкісний Інтернет, особливо для геймерів, прихильників стримінгових онлайн-сервісів і професіоналів, чия робота пов’язана з високошвидкісною передачею даних у режимі реального часу. А правильно підібраний мережевий адаптер допоможе розкрити можливості нового роутера з мінімальною вартістю такого апгрейду.