Марк Цукерберг відхиляв пропозиції Meta щодо поліпшення психічного здоров’я підлітків

Марк Цукерберг особисто відхиляв ініціативи топменеджменту Meta щодо покращення психічного здоров’я підлітків, які користуються Facebook та Instagram. Про це свідчать документи, оприлюднені в межах судової справи проти компанії, пише CNN.

Відповідно до них, гендиректор Meta ігнорував або відсторонював топуменеджерів, які просили Марка Цукерберга посилити заходи для захисту понад 30 млн підлітків у США, які користуються Instagram.

Приміром, мільярдер наклав вето на ініціативу 2019 року щодо відключення б’юті-фільтрів в Instagram. Ця технологія у цифровий спосіб змінює зовнішній вигляд користувача на екрані та може зашкодити психічному здоров’ю підлітків, пропагуючи нереалістичні очікування від зовнішності.

Гендиректор Meta у відповідь на пропозицію повідомив своїм заступникам, що технологія має попит і що він не бачив «жодних даних» про шкоду від цих фільтрів.

Реагуючи на розсекречені документи, речник Meta Енді Стоун зауважив, що такі фільтри є широко розповсюдженими.

«Хоча фільтри існують на всіх основних соціальних платформах і камерах смартфонів, Meta забороняє ті, які безпосередньо рекламують косметичну хірургію, зміну кольору шкіри або екстремальну втрату ваги», – додав він.

Нагадаємо, що в США група з 42 прокурорів подала до суду на компанію Meta. Вони звинувачують її в тому, що функції Facebook та Instagram викликають залежність та орієнтовані на дітей та підлітків.