Xbox починають співпрацю з Inworld AI, розробниками штучного інтелекту, який допомагає створювати просунутих неігрових персонажів та сценарії для ігор.

Обидві компанії почнуть працювати над штучним інтелектом, який допоможе розробникам ігор генерувати більше креативних ідей, перетворюючи невеличкі ідеї та підказки на детальні сценарії, дерева діалогів, квести тощо.

Також вони працюють над механізмом персонажів зі штучним інтелектом, який можна інтегрувати в ігровий клієнт, створюючи для гравців абсолютно нові оповіді з динамічно генерованими історіями, квестами та діалогами.

«Як і з усіма інструментами для творців, які ми створюємо в Xbox, наша мета — надати найсучасніші інструменти ШІ для розробників ігор будь-якого розміру, у будь-якій точці світу та на будь-якій платформі, де гравці хочуть грати. Ми хочемо допомогти розробникам легше реалізувати свої бачення, пробувати нові речі, розширювати межі сучасних ігор і експериментувати, щоб покращити ігровий процес, зв’язок гравців тощо», — написали Xbox у анонсі про співпрацю.

Як розповіли в анонсі, Inworld AI, які мають досвід у створенні та розвитку персонажів з ШІ, зможуть краще утилізувати свої ідеї з допомогою ресурсів Microsoft, у тому числі просунутих хмарних ШІ сервісів на кшталт Azure OpenAI та інших.