Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації України, закликав компанії відмовлятися від послуг ігрової комерційної платформи Xsolla.

Xsolla є російським сервісом, який використовують у Steam, Epic Games, Ubisoft та ще ряді інших компаній. З початку повномасштабного вторгнення, компанія сплатила вже понад $2 мільйони податків у росії.

«Через кілька місяців після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, фінтех-компанія Xsolla, засновником якої є Олександр Агапітов з Пермі, оголосила в ЗМІ про ліквідацію своєї російської дочірньої компанії Xsolla Russia Holding LLC. Реальна ситуація полягає в тому, що компанія не припиняла ведення бізнесу в росії. Офіс Xsolla в Пермі продовжує свою діяльність, в ньому працює понад 200 людей. Це означає, що Xsolla продовжує платити податки за понад 200 співробітників, які працюють в Росії. Ці податки використовуються для фінансування російської війни в Україні», — написав Федоров у відкритому листі на ім’я генерального директора Epic Games Тіма Свіні.

Xsolla раніше підтвердили, що у них справді продовжує працювати російський офіс, а щодо сплачених податків, генеральний директор Кріс Хьюіш розповів, що не вони вирішують, куди будуть направлені ці гроші, і що це «доволі слизька доріжка, якщо у цьому розбиратися».