Магазин Epic Games Store, запущений майже п’ять років тому, у грудні 2018 року, досі не приносить прибутку. Про це розповів Стів Еллісон, керівник Epic Games Store, під час судового процесу, що триває між Epic та Google, пише Eurogamer. Попри відсутність прибутковості, стратегія Epic залишається орієнтованою на зростання. Компанія мала амбітні цілі захопити половину всіх доходів від комп’ютерних ігор, про що свідчать електронні листи, розкриті під час судового процесу.

Магазин Epic починався зі зручного для розробників розподілу доходів у співвідношенні 88/12, що контрастувало зі стандартним для індустрії 30-відсотковим розподілом, який на той час використовували такі конкуренти, як Steam від Valve. Щоб привабити як покупців, так і розробників, Epic впроваджує різні стратегії, такі як щотижневі розіграші ігор та ексклюзивні пропозиції для ПК, як, наприклад, нещодавній реліз Alan Wake 2.

У серпні Epic представила програму First Run, яка пропонує стороннім розробникам 100% доходу протягом шести місяців в обмін на ексклюзивність в Epic Games Store. Після закінчення цього періоду розподіл доходів повертається до початкової домовленості 88/12.

На тлі цих зусиль, спрямованих на збільшення обсягів продажів, Epic також зіткнулася з внутрішніми проблемами, включаючи звільнення. У вересні компанія підтвердила звільнення близько 830 співробітників, переважно поза основними командами розробників. Сюди увійшла майже половина персоналу Bandcamp, який Epic Games продала Songtradr, платформі для ліцензування та дистрибуції музики.