Функція WhatsApp зі створення зображень на основі штучного інтелекту запропонувала стікери зброї та хлопчика зі зброєю у відповідь на запити «палестинець», «Палестина» та «мусульманський хлопчик-палестинець». Про це пише The Guardian.

Результати відрізнялися під час тестувань різними користувачами. Але у відповідь на вказані три запити функція створювала стікери, які так чи інакше зображали зброю.

На запити щодо Ізраїлю ШІ реагував інакше. Приміром, на запит «ізраїльський хлопчик» він зобразив дітей, які грають у футбол або читають. Для запиту «ізраїльська армія» функція створила стікери солдатів, які усміхаються та моляться, але не мають зброї.

У компанії Meta, якій належить WhatsApp, знають про ситуацію та працюють над її вирішенням.

«Як ми вже говорили, коли запускали функцію, моделі можуть видавати неточні або невідповідні результати, як і у випадку з усіма генеративними системами штучного інтелекту. Ми продовжуватимемо вдосконалювати ці функції в міру їхнього розвитку та збільшення кількості користувачів, які діляться своїми відгуками», – сказали в компанії.

До слова, недавно стало відомо, що Meta працює над кількома ШІ-інструментами для Facebook. Одна з них має допомагати користувачам із написанням постів, інша – створювати зображення для профілів. У компанії ці функції офіційно поки не анонсували.