Компанію Microsoft закликають продовжити підтримку Windows 10 та надавати оновлення безпеки для цієї ОС після 2025 року. Відповідну петицію підготувала канадсько-американська організація PIRG (Public Interest Research Group), пише Express.

Представники групи стверджують, що припинення підтримки цієї операційної системи призведе до масового утворення електронного сміття, чого краще уникнути.

Річ у тім, що зараз близько 70% світових користувачів ПК з Windows все ще використовують Windows 10, попри існування Windows 11. Це пов’язано з тим, що чимало комп’ютерів не можуть оновитися до нової ОС через несумісність.

«Рішення Microsoft припинити підтримку Windows 10 може спричинити найбільший в історії сплеск кількості викинутих комп’ютерів і унеможливити для Microsoft досягнення цілей сталого розвитку», – заявили в PIRG, звертаючись до гендиректора компанії Сатьї Наделли.

В групі також додали, що жорсткі вимоги нової версії операційної системи до апаратного забезпечення можуть призвести до того, що «40% комп’ютерів, які використовуються зараз, будуть викинуті на смітник».

Нагадаємо, що Microsoft випустила Windows 11 у жовтні 2021 році. Підтримка  Windows 10, крім версій розповсюджених по програмі Long-Term Servicing Channel, припинитися 14 жовтня 2025 року.