Компанія Ілона Маска xAI запускає власну версію ChatGPT. Чат-бот на основі штучного інтелекту отримав назву Grok та поки буде доступний обмеженій групі користувачів у США для бета-тестувань. Про це йдеться в повідомленні компанії.

«Grok створений для того, щоб відповідати на питання з дотепністю і має бунтарську жилку, тому, будь ласка, не використовуйте його, якщо ви ненавидите гумор!» – сказано в повідомленні xAI.

Одна з особливостей Grok полягає в тому, що він має доступ до інформації в режимі реального часу через платформу X. При цьому він здатний відповідати на «гострі питання», які не сприймаються більшістю інших систем штучного інтелекту.

«Grok все ще дуже ранній бета-продукт – найкраще, що ми змогли зробити за 2 місяці навчання – тож очікуйте, що з вашою допомогою він буде швидко вдосконалюватися з кожним тижнем», – зауважили в xAI.

У компанії хочуть, щоб Grok став потужним дослідницьким помічником, допомагаючи людям швидко отримувати доступ до потрібної інформації, обробляти дані та висувати нові ідеї. Між тим тут попереджають, що модель все ще може генерувати неправдиву або суперечливу інформацію. В компанії також обіцяють, що модель матиме «органи чуття».

«Наразі Grok не має інших органів чуття, таких як зір та аудіо. Щоб краще допомагати користувачам, ми оснастимо Grok цими різними органами чуття, які можуть уможливити ширше застосування, включаючи взаємодію та допомогу в режимі реального часу», – повідомили в xAI.

Ілон Маск також прокоментував запуск Grok. За його словами, після бета-тестувань доступ до нього отримають всі передплатники плану Premium+ платформи X вартістю $16 на місяць. Крім цього, він підтвердив, що Grok «любить сарказм», а його відповіді міститимуть трохи гумору.