Флагманські смартфони забезпечують найліпшу продуктивність, мають найкращі камери та додаткові можливості, тому було б дуже шкода, якби вони не могли довго працювати. Тому автономність все ще залишається одним з визначних та важливих показників для таких пристроїв.

YouTube-канал PhoneBuff випустив свіже порівняння тривалості роботи одних з топових конкурентів — нових Google Pixel 8 Pro та iPhone 15 Pro Max. Як і з тестом продуктивності, випробування складалося з черги буденних завдань, на кшталт годинного голосового виклику, обміну повідомленнями, браузингу, користування соціальними мережами, камерою, іграми тощо.

І на цей раз результати… жодним чином не здивували.

Перед початком випробування, яскравість обох дисплеїв та рівень гучності динаміків встановили на однаковий рівень. Так, з самого початку випробування iPhone отримував невелику перевагу, яка навіть почала скорочуватися під час браузингу. Після збільшення відриву при перегляді відео, різниця не змінилася під час запущеної гри, проте продовжила збільшуватися із запуском навігації. 

Останнім застосунком в тесті став Snapchat, який повністю виснажив залишки батареї Google Pixel 8 Pro, в той час, як в iPhone 15 Pro Max залишалося 18% заряду.  

Тут також варто зауважити, що ємність батареї Google Pixel 8 Pro більша й становить 5 050 мА•год, тоді як в iPhone 15 Pro Max вона складає 4 441 мА•год. Пристрої також мають однакові типи дисплеїв з діагоналлю 6,7 дюйма, але Pixel отримав 4-нанометровий процесор Tensor G3, тоді як iPhone — 3-нанометровий A17 Pro.

Все ж краща оптимізація від Apple дозволила після такого тестування циклічно перезапускати випробувані застосунки ще одну годину та 44 хвилини. За оцінкою PhoneBuff, залишку в принципі вистачало на майже дві години браузингу чи понад 3,5 години роботи Instagram.

Фінальні показники склали 25 годин та 53 хвилини для Google Pixel 8 Pro (з яких 9 годин 53 хвилини активного використання та 16 годин смартфон провів у режимі очікування), та 27 годин 44 хвилини для iPhone 15 Pro Max (11 годин 44 хвилини активного використання та 16 годин очікування).